Cele mai bune Drone în agricultură pentru 2022

Ne-am gândit să mai povestim puțin despre jucării, respectiv DRONE. Citeam zilele trecute despre un clasament al dronelor care pot fi folosite și în agricultură, în care erau și scurte descrieri, cu plusurile și minusurile fiecăreia dintre ele.

Orice FERMIER își poate achiziționa astfel de drone, însă noi, AGRICloud, considerăm că nu este cea mai bună strategie, din cel puțin trei motive:

1. Sunt destul de scumpe. Prețul de achiziție al unei drone complet echipate pentru agricultură, și aici ne referim la camerele cu senzori multispectrali achiziționate separat, sunt foarte mari.

2. Necesită cunoștințe de operare și întreținere avansate. Deși pare simplu, operarea unei drone pentru colectarea eficientă a datelor din teren nu este chiar o joacă, și trebuie ținut cont de extrem de mulți factori adiționali.

3. Datele colectate sunt eficiente cu adevărat, doar integrate și interpretate cu algoritmii bazelor de date dedicate. Sistemul nostru de date integrat AgriCloud, colectează datele de la o mulțime de alți senzori, inclusiv cele de la sateliți, sunt analizate și comparate cu celelalte date de la alte ferme monitorizate, astfel încât informația rezultată să fie corectă, să țină seama de evoluțiile regionale ale tuturor factorilor analizați și nu în ultimul rând, ușor de interpretat de către FERMIERI.

În concluzie, oricine își poate achiziționa o astfel de dronă, însă de unul singur niciodată nu va putea beneficia de întreaga capacitate oferită de o astfel de soluție digitală.

Conform clasamentului pe care l-am studiat cele mai performante drone ale momentului sunt:

• DJI Matrice 100

• PrecisionHawk Lancaster 5

• Sensefly eBee SQ

• DJI Gras MG-1

• AgEagle RX-48

Aceste drone sunt sunt performante și echipate cu o mulțime de senzori care le asigură o oarecare siguranță în exploatare. Cu toate acestea în funcție de intențiile de utilizare, este necesară achiziționarea și a altor echipamente specifice sarcinilor avute în vedere.

Fiecare dronă este unică în felul ei, și este greu să achiziționezi o dronă care prin caracteristicile și performanțele ei, să fie potrivită pentru absolut toate necesitățile și particularitățile activității diversificate din fermele actuale.

Dacă până acum nu ai încercat soluțiile digitale ale agriculturii de precizie, o poți face pentru anul acesta alături de noi la costuri minime.

🟦Nu trebuie să achiziționezi echipamente scumpe și sofisticate, le avem deja noi !

🟦Nu trebuie să înveți să le folosești și să interpretezi datele colectate, ne pricepem noi să o facem pentru tine !

Te așteptăm !!!

AgriCloud – Tehnologie pentru FERMIERI

Intră în contact cu un expert AgriCloud

Pentru realizarea unei oferte complete pentru ferma/livada/podgoria ta, ne poți trimite un e-mail. Suntem aici pentru a face tehnologia prietenoasă.